WORKSHOPS

Vind je het leuk om bij jou op stal een workshop of clinic te organiseren? Dat kan!

Ik verzorg onderstaande workshops graag:


Paard beoordelen in stand:

In kleine groepjes leer je het paard te beoordelen. Goed kijken naar je eigen paard is een MUST! Je kan hiermee vroegtijdig problemen of blokkades zelf herkennen en actie ondernemen. In het kader van 'beter voorkomen dan genezen' kun je als eigenaar zijnde hier een hoop uithalen. Je leert kijken naar je eigen paard, en enkele andere paarden afhankelijk van de groepsgrootte. Wat zie je aan het paard? Wat is zijn bouw en wat laat zijn houding zien? En hoe hoort een paard er eigenlijk uit te zien, wat zijn de normen en zijn er eigenlijk wel normen? Hierbij wordt het paard volledig én van top tot teen bekeken.

We beginnen met een theorie gedeelte inclusief presentatie van ongeveer 1 uur. Daarna gaan we in ongeveer 2 uur tijd verschillende paarden bekijken.


Investering: 35 euro p.p. Totale duur van de workshop is ongeveer 3 uur. (Ex reiskosten/huur accommodatie)


Paard beoordelen in beweging:

In kleine groepjes leer je kijken naar het paard in beweging. We gaan verschillende paarden bekijken op de rechte lijn in stap en in draf, en we gaan dezelfde paarden bekijken aan de longe.  Ook hierbij geldt: beter voorkomen dan genezen! Wat zien we? Waar beweegt het paard wel en niet of minder? Is het paard recht, beweegt het paard symmetrisch rechtuit en aan de longe linksom en rechtsom, en ook hierbij geldt de vraag of er bepaalde normen zijn en wanneer beweegt een paard biomechanisch correct. Wat is dan eigenlijk biomechanisch correct? Beweegt het paard in balans of is het uit balans en zo ja, welke richting is het dan uit balans?

We beginnen ook hierbij met een theoriegedeelte van ongeveer 1 uur. Daarna gaan we in ongeveer 2 uur tijd verschillende paarden bekijken.

Investering: 35 euro p.p. Totale duur van de workshop is ongeveer 3 uur. (Ex reiskosten/huur accommodatie)


Het paard beoordelen in stand en in beweging is eventueel ook te combineren in 1 dag. 


Clinic:

Vind je het leuk om meer te weten over paardvriendelijk en biomechanisch correct trainen? Ik geef ook graag een clinic bij jou op stal! We beginnen met 1 / 1.5 uur theorie inclusief presentatie om de basiskennis over biomechanica te leren en de verschillende dimensies van balans van het paard te bekijken en te bespreken. Daarna gaan we lekker met de praktijk aan de slag. In een één op één les krijg je van mij instructie over het in balans brengen en rechtrichten van je paard. Dit kan aan de enkele of dubbele longe of onder het zadel en gebeurd uitsluitend zonder hulpteugels.

Investering: 65 euro p.p. met paard (maximaal 6 pers.). Toeschouwers zonder paard 30 euro (max. 10 pers.) (Ex reiskosten/huur accommodatie)


Heb je hier nog vragen over, of wil je een combinatie van bovenstaande workshops/clinic? Andere mogelijkheden en opties zijn altijd bespreekbaar. Gewoon even contact opnemen.

E-mailen
Bellen
Map
Info