Over mij

EquiPurus is opgezet, met als doel paarden die geblesseerd zijn te helpen in hun revalidatie, en daarmee ook zowel paar als eigenaar weer het goede pad op te krijgen.

Mijn naam is Alexandra van der Hout. Van huis uit humaan fysiotherapeut vanaf 2007 en humaan manueel therapeut vanaf 2012. In de loop der jaren een hoop ervaringen opgedaan en ontzettend veel cursussen gedaan in o.a. medical taping, dry needling, voeding, etc. Maar ook heb ik mezelf flink verdiept in de fascia. Nu ik dat al langere tijd toepas op mensen, kriebelde eigenlijk al jaren om de stap naar dieren te maken. Aangezien ik al vanaf jongs af aan een echt 'paardenmeisje' ben, was de link al snel gelegd. 

In 2016 raakte mijn eigen paard zwaar geblesseerd. Het was erop of onder. Ik koos voor erop, maar op voorwaarde dat ik alles op alles zou zetten om de revalidatie te laten slage, want het was tenslotte onze enige kans. Echter, ik had geen idee hoe ik hem het beste kon revalideren en via via kwam Karin Leibbrandt op mijn pad. Bij haar ben ik de opleiding 'Revalidatietrainer voor paarden'   gaan doen bij EquiCare Plus. En na een paar maanden werd dat al snel het serieuzere werk. Ik begon het steeds leuker en leuker te vinden en voor mijn gevoel legde dit het puntje op de i wat ik in de humane revalidatiewereld miste; mijn liefde voor paarden combineren met mijn kennis en ervaring in de revalidatie, aangevuld met behandeling en training op een gezonde biomechanisch wijze.

E-mailen
Bellen
Map
Info